Munkahelyi kríziseink 2. rész – A teljesítmény krízise

Előfordult már Önnel, hogy egyik napról a másikra azt érezte, hogy nem tudja megoldani a feladatait a munkahelyén, hihetetlen erőfeszítésébe kerül az addig rutinnak számító feladatok megoldása is? Nem szívesen vállal már újabb kihívásokat, sőt, rettegéssel tölti el, ha versenyhelyzetbe kerül és teljesítményét másokéval összehasonlítják?

Ha ezen állítások valamelyikére, vagy többre is igennel tud válaszolni, akkor Ön éppen teljesítménykrízist él át.

Arról talán már többször hallottunk, hogy a teljesítmény krízise mögött gyermek- vagy serdülőkorban egyértelműen a rejtett dac áll valamelyik szülővel szemben és a gyermek, vagy serdülő ezért nem elégíti ki a szülő teljesítmény iránti ambícióját, vagy önértékelési zavar, szerepdilemma, identitásválság állhat, de mi lehet az oka felnőttkorban, eddig jól teljesítő, sikeres embereknél?

Bármilyen krízis meg tud jelenni teljesítménykrízis formájában, legyen az normatív krízis, amit mindannyian átélünk életünk különböző fejlődési szakaszaiban, vagy akcidentális krízis, amire egyikünk sem számít és hirtelen borítja fel az életünket – tehát ahogy mondani szokták, a baj nem jár egyedül.

Fiatal felnőtt korban a teljesítmény krízise mögött állhat az úgynevezett élet negyedi válság. Ez a fiatal értelmiségiek adaptációs krízise, ami a tanulmányok zárását követő, átmeneti sokk-jelenség, a változástól való félelem egy sajátos, életkor-specifikus állapota. Ez a krízis a néhány hónaptól néhány évig tarthat attól függően, hogy a fiatal felnőtt milyen adaptációs képességgel és egyéb kulcskompetenciákkal rendelkezik, illetve hogyan segíti őt a munkahely a krízis kezelésében például coachinggal vagy egy személyes mentorral. Tanácsadás keretében a krízis hatékonyan kezelhető a fiatal megküzdési potenciáljainak erősítésével, a személyes felelősségvállalás elősegítésével, a coachingpszichológia módszereivel és jelentősen lerövidítheti a krízis időtartamát.

Felnőttkorban, a 40-es 50-es éveinkben megjelenő teljesítményválságaink mögött az úgynevezett életközépi válság állhat leggyakrabban, amely akkor lép fel, amikor a fejlődési kérdések, amit felteszünk magunknak (mit akarok az élettől, jól csináltam eddig a dolgaimat, megvalósíthatom még az álmaimat?) és az arra adható válaszok azzal fenyegetnek, hogy túlszárnyalják azokat az erőforrásokat, amelyeket az adott személy a velük való megküzdésre fordítani tud. A krízis célja identitásunk, életcéljaink újragondolása, amit legtöbben önmagunk erőforrásaiból képesek vagyunk megoldani, de a válság elmélyülhet, ha egyéb más krízisek is megjelennek az életünkben, mint egy hirtelen veszteség (gyász, válás, munkahely elvesztése). A krízis megoldását minden esetben segíti a krízistanácsadás, amely az én-erősítéssel és szupportálással segíti a válság megoldását.

Az életpálya csúcsán és a nyugdíjazást megelőző évtized teljesítménykrízise mögött legtöbbször a burn out szindróma áll, vagyis a hivatás depressziója, egy tartósan fennálló érzelmi és interperszonális stresszre való reakció, ami a teljes demotivációhoz, és akár komoly testi tünetekhez is vezethet. Kialakulásának oka lehet a sok frusztráció, emocionális megterhelés, a teljesítmény mérésének hiánya a munkahelyen, a karrier korlátozott lehetősége, az elégtelen megbecsülés. A krízis legjobb kezelése a prevenció, vagyis a megelőzés, azonban ha már kialakult, akkor fontos lenne szakember segítségét kérni a válság mélyülésének megelőzése érdekében.

A teljesítmény krízise csak egy tünet, egy reakció életünk egy jelentős válsághelyzetére, nem pedig személyiségünk negatív, megváltoztathatatlan, szégyellni való vonása, ezért is beszéljünk róla környezetünkben nyíltan és ne féljünk segítséget kérni.

Tarr-Nagy Mónika
krízistanácsadó szakpszichológus

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.