Milyen konkrét helyzetekben tud segíteni a párterapeuta?

Avagy, milyen esetekben érdemes párterápiás szakembert felkeresni?

 • Házasságkötés előtt, ha a pár tagjai bizonytalanok a döntésben:
  Kinek mit jelent a „szerződés”? Kit mi motivál? Holtomiglan holtáiglan? Felvállalhatóak-e a különböző elvárások?
 • Válási krízis idején, a kapcsolat méltó lezárása vagy megfelelő szülői együttműködés kialakítása céljából.
  Későbbi kapcsolatok szempontjából sem mindegy az előző kapcsolat lezárásának módja. A sértett önbecsülés vagy az, ha érthetetlen, megalapozatlan szakítási döntés születik, veszélyeztetheti az újrakezdést is.
 • Párterápia szakítási, válási fantáziák esetében
  Hosszú út vezet a fantáziálástól a szakítási, válási döntés meghozataláig. Lehet, hogy igazából nem is a kapcsolat lezárása a cél, csak változtatni szeretne a helyzeten, de nem tudja hogyan. A párterápia segíthet a kapcsolati egyensúly átalakításában, így az is lehet, hogy párterápiával a kapcsolat még megmenthető.
 • Kiüresedett a kapcsolat, nincs közös élmény, érdeklődés vagy veszekedések, illetve a némaság jellemzi a kapcsolatot
  A megrekedt kapcsolat kimozdítható, megújítható, ha mindkét félben tudatosodik, hogy milyen értéket képvisel a kapcsolat.
 • A pár tagjai nem tudják a gondjaikat megbeszélni, folyamatos háborúzás jellemzi a kapcsolatot
  Lehet, hogy egyszerűen kommunikációs problémák állnak a háttérben, ezért nem tudják gondjaikat megbeszélni. A terápia segít a kommunikációs gátak átalakításában, mivel a mögötte húzódó negatív érzelmi viszonyulást igyekszik feloldani.
 • Krízis a kapcsolatban
  A váratlan krízisek megviselik a kapcsolatot (munkanélküliség, betegség, külföldi munkavállalás), azonban a krízisből való kilábalás terápiás megsegítése megerősíti a  kapcsolatot és a későbbi kihívásokkal szemben is ellenállóbbá teszi.
 • Megcsalás, “harmadik” személy megjelenése
  A terápia segít feldolgozni a megcsalásból eredő bizalomvesztést. Lehet, hogy sikerül lezárni a kapcsolatot, ám az is lehet, hogy rádöbbennek, mennyire értékesek egymás számára.
 • Nem kielégítő szexuális élet
  A szexuális problémák gyökerei nagyon gyakran fellelhetők a párkapcsolat hétköznapjaiban. A gondok feldolgozása akár spontán módon is eredményezheti a szexuális problémák rendeződését.
 • Hirtelen változás az érzelmekben, szexuális vágycsökkenés
  A terapeuta segítségével megérthetitek, mi vezetett a kapcsolat átalakulásához és ez hogyan kezelhető.
 • Szexuális zavarok: erekciós és potenciazavarok, frigiditás, vaginizmus
  A legtöbb szexuális zavar hátterében párkapcsolati probléma is húzódik.
 • Problémák a gyermek/gyermekek viselkedésében
  Ha a családra összefüggő rendszerként tekintünk, akkor érthetővé válik, hogy a szülők kapcsolati konfliktus  a gyerekeknél is különböző zavarokat, tüneteket okoz. A terápia segít az összefüggések feltárásában, a megoldás keresésében.

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.