Mi az a coaching?

Mikor van szüksége coaching-ra?

A coaching egy személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan teljesen egészséges emberek számára, melynek célja, hogy kibillentse az embert arról a holtpontról, amiben hosszabb-rövidebb ideje van. A lényege, hogy a változtatáshoz nem ad tanácsot, hanem a saját erőforrásaira támaszkodva támogat a coach a fejlődésben, a változások kivitelezésében.

Fejlesztő, motiváló, változásokat beindító, támogató jellegű tevékenység, ahol az ügyfelet egy meghatározott cél elérésében segítjük. A jelenre és a jövőre koncentrálunk, gazdag eszköztárral a pozitív erőforrások aktiválására tesszük a hangsúlyt, és lépésről lépésre tapasztaljuk meg a változásokat.

Miért jó, ha a coach egyben szakpszichológus is?

A változások megtervezése és kivitelezése nem csak kognitív folyamatokból, illetve célorientált viselkedéses elemekből áll össze, hanem a változásokhoz való hozzáállást speciális, a személyre egyedien jellemző érzelmi működés kíséri mindenkinél.

 Fontos tudni, hogy a változást nem csak az akaraterő, a kitartás és a változások megtervezésének támogatása, motiválása segíti elő, hanem a változások hatékony kivitelezéséhez a speciális érzelmi működések (ellenállások, önértékelési zavarok) megfelelő kezelése is jelentősen hozzájárul.  Ezek felismerésében és megfelelő kezelésében a szakpszichológus tud leghatékonyabban segíteni.

Azt se felejtsük el, hogy a biztonság elsődleges szempont, amikor a lelki folyamatainkat rábízzuk egy szakemberre. A pszichológus mindig biztonságosan addig a mélységig fogja Önt önmaga lelki folyamataiba kísérni, amíg ez az Ön számára komfortos és nem okoz lelki konfliktust. Ennek a szintnek a pontos meghatározása és megtartása egyértelműen az erre felkészített szakpszichológus kompetenciája.

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.