Mi az a krízis?

Hogyan ismerheti fel, hogy segítséget kell kérnie?

A krízis mindannyiunk életében előforduló átmeneti, jól körülhatárolható lelki állapot, amely a mentálisan egészséges embereknél is gyakran előfordul. Az esetek többségében több-kevesebb sikerrel túljutunk rajta önmagunk erejéből vagy környezetünk támogató segítségével, de legtöbbször nem a hosszú távú, valódi megoldásával a helyzetnek. Túléljük, és igyekszünk elfelejteni…

Milyen kríziseink lehetnek?

Milyen konkrét helyzetekben tud a krízistanácsadó szakpszichológus segíteni?

Kríziseink lehetnek normatív, minden ember életében előforduló válságok, amelyek életünk váltószakaszainál (pl. gyermekkorból fiatal felnőttkorba – vagy felnőtt korból idős korba átlépéskor) jelentkeznek és lehetnek akcidentális, véletlenszerű kríziseink (pl. válás, szeretett személy – vagy munkahely elvesztése), amik váratlanul történnek meg velünk.

Ezért vannak olyan élethelyzetek, amikor minden egészségesen működő ember számára szükséges a lelki segítségnyújtás, speciálisan a krízisintervenció, amely megakadályozza a krízis destruktív kimenetelét, a személyiség összeomlását, testi tünetek kialakulását, vagy a tünetek krónikussá válását.

Hogyan zajlik a kríziskezelés?

Kríziskezelés Budapest II. kerületében, elérhető közelségben

Egy krízis rákényszerít minket arra, hogy változtassunk életünkön, lehatoljunk önmagunk mélységeibe és új erőforrásainkkal egy más élethelyzetet teremtsünk magunknak. Ehhez azonban először stabilizálnunk kell az aktuális élethelyzetet és energiát kell nyernünk a változtatáshoz. Talán nehezen hihető Önnek a jelenlegi állapotában, de ez a krízis akár egy jó dolog is lehet az életében, amit még el sem tud képzelni…

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.