Egyéni pszichológiai tanácsadás

Milyen helyzetekben segít az egyéni pszichológiai tanácsadás?

Ma már a tudatosság elengedhetetlen feltétele az érett, hatékony személyiség működésének. Az Önmagunkról megszerzett felismerések a lelki működéseinket, a mentális állapotainkat és funkcióinkat illetően, illetve a viselkedésünk területén lehetőséget adnak arra, hogy az aktuális élethelyzetben a legoptimálisabb működést válasszuk, és ne csak megtörténjenek velünk a dolgok.

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie az életében ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával, szívesen helyre tenne egy-két dolgot, ami zavarja, mert rendszeresen szembe találkozik ugyanazzal a problémával.

Addiktológiai tanácsadás

Mikor érdemes igénybe vennem az addiktológiai tanácsadást?

Ha több- kevesebb rendszerességgel fogyaszt alkoholt vagy könnyű drogokat, gyógyszereket, és ennek vannak nem kívánatos következményei az életében, legyen szó a karrierjéről, párkapcsolatáról, vagy egyéb társas kapcsolatairól.

Ha vannak olyan viselkedéses szokásai (túlzott vásárlás, internetezés, szerencsejátékok), amelyek rendszeresen negatív hatással vannak az életére, folyamatos problémákat okoznak a napi életvitelében, negatívan hatnak a közérzetére, teljesítményére, negatívan befolyásolják emberi kapcsolatait.

Ha a családjában van minta túlzott szerfogyasztásra (alkohol, gyógyszerek, drogok) vagy viselkedéses függőségekre (játékszenvedély, vásárlásfüggőség, internetfüggőség) és Ön aggódik, hogy hasonló problémái lehetnek.

Párkapcsolati tanácsadás

Milyen helyzetekben tud segíteni a párkapcsolati tanácsadás?

A lelki komfortérzet stabilizálása, a tudatos eszköztár megszerzése ennek fenntartására és a diszkomfortos állapotok kezelése a lelki működés minőségének jelentős javulását eredményezi, bővíti a problémákkal való megküzdések eszköztárát, fejleszti az érzelmi intelligenciát.