Sport coaching

Professzionális tanácsadás Budapest II. kerületében, kellemes budai környezetben

Mi az a sport coaching?

A sport coaching egy hihetetlenül hatásos módszer, melynek eszközeit akár a sportolók (mind egyéni mind csapat szinten), akár az edzők gyorsan elsajátíthatják és kiváló eredményel használhatják a sportkarrierjükben. A sport coaching a sportolók mentális edzését, mentális állóképességük, vagyis megküzdő-képességük javítását jelenti. A cél egyértelműen a teljesítmény javítása.

 A sport coachingot érdemes beépíteni a felkészülési folyamatba, a mentális-érzelmi–önismereti munkát az edzés részévé tenni. A cél az, hogy az edzők “emberként” tekintsenek a sportolóra, a szó valódi értelmében; ne úgy kezeljék őket, mint egy nyerőgépet, hanem figyelembe véve a mindenkori mentális-érzelmi állapotukat és felkészültségüket,  vágyaikat, céljaikat – segítsék őt a kiválóság és optimális teljesitőképesség elérésében: nem ahogy az szokás, nem ahogy azt mások teszik, nem ahogy az szerintük helyes, hanem úgy, ahogy az a sportoló számára a legjobb.

Szintén cél az, hogy a sportoló önmagára sem versenylóként, hanem emberként tekintsen, akire hatnak az élet eseményei, ami befolyásolja a mindenkori teljesítményt és  nem képes mindig a maximumot hozni. Ennek felismerése, és elfogadása, valamint a helyzet kezelésére legoptimálisabb eszközök elsajátítása a biztonságos harmonikus teljesítmény záloga.

Kiknek lehet hasznos a sport coaching?

 • Azoknak a sportolóknak, akik most kezdik professzionális sportkarrierjüket és szeretnének tudatosan felkészülni rá,
 • Azoknak a sportolóknak, akik sérülés után szeretnének visszatérni az élmezőnybe,
 • Azoknak a sportolóknak, akiknek a stresszel való megküzdés problémát okoz,
 • Azoknak a sportolóknak, akik új csapathoz igazoltak és szeretnének minél hamarabb beilleszkedni,
 • Azoknak a sportolóknak, akik sport karrierjük vége felé közelednek és kétségeik vannak a jövőről,
 • Azoknak az edzőknek, akik sportolókkal foglalkoznak és nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is szeretnék sportolóikat felkészíteni a kihívásokra,
 • Azoknak az edzőknek, akik egy eredményes csapatot akarnak felépíteni.

Miért hasznos a sport coach és miben más, mint egy edző?

Míg az edző a sportoló vagy a csapat fizikai és technika felkészülését segíti, addig a sport coach a sportolót céljai kitűzésében és elérésében segíti.  A coach támogatja a sportolót mindazon belső gátak leküzdésében, amelyekkel találkozhat a céljai megvalósítása felé vezető úton és olyan eszközöket mutat neki, melyek lehetővé teszik az önálló célirányos cselekvést és egyéni felelősségvállalásra nevelnek.  Felismeri és megismerteti a sportolót saját érzelmi működésével, rávilágít arra, ezek miben segítik és miben akadályozzák a sportolót a kitűzött cél elérésében. Az egész folyamat a sportolóból indul ki,  az ő igényeit veszi figyelembe és a tanulási folyamat eredményeképp végül eléri a kitűzött eredményt.

A teljesítménynövekedést nem csak fizikai paraméterek befolyásolják!
Ezen kívül jelentős hatása van a teljesítményre:

 • az akarati tényezőknek,
 • az alkalmazkodó képességnek,
 • a megküzdő–képességnek,

melyek lelki tényezők és a sport coach segítségével jelentős mértékben fejleszthetők.

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.