Mi is az a párterápia?

Milyen esetekben javasolt a megkezdése?

Egy párkapcsolat fejlődésének ugyanúgy, mint egyéni életünk alakulásának, különböző szakaszai vannak.  Ilyen például: a szerelem és összeköltözés, az elköteleződés és a házasságkötés időszaka, az első gyermek születése, további gyermekek érkezése a családban, a gyermekek kamaszkora és önállósodása, a középkorú pár újra kettesben maradása.

Ezek az életszakasz-váltások gyakran krízist teremtenek a párkapcsolatban, melynek köszönhetően a korábbi konfliktusok is erőteljesebben jelennek meg és átmenetileg a kapcsolat elviselhetetlenné válik. Ezek az élethelyzetek annyira megviselhetik a párkapcsolatot, hogy felmerülhet akár a válás gondolata, illetve a benne élők tartós szenvedést élhetnek meg.

A problémák felerősödését azonban nem kell feltétlenül fenyegetőnek tekintenünk, hiszen épp a problémák, illetve ezek közösen történő megoldásai adhatnak lehetőséget a párkapcsolat fejlesztésére, a kapcsolat változtatására –  ezáltal egy jobb életminőség kialakítására. Ezekben az élethelyzetekben, a párkapcsolati krízisek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.

Párterápiába akkor érdemes belekezdeni, ha mindkét fél úgy gondolja, hogy a továbbiakban is szeretnének együtt maradni és mindketten hajlandóak erőfeszítéseket tenni ennek érdekében.

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.