Mi történik a párterápián?

Milyen hosszú egy ülés és és mennyi ideig tart a terápiás folyamat?

A párterápia folyamán mindkét partner lehetőséget kap arra, hogy megossza esetleges gondjait és azt, hogyan látja a kapcsolatot, amelyben élnek. A párterápia a kapcsolat újraépítésére, a felek működésére fókuszál, nem ad igazat egyik félnek sem és erkölcsi, illetve morális nézőpontokat nem jelenít meg. Pontosan ezért működőképes, mert nem ad teret az igazság- és bűnbakkeresésnek, mindkét fél szempontjaira azonos hangsúlyt fektet.

Ezért van szükség két terapeutára, hogy az elfogultság, részrehajlás érzését egyik fél se érezhesse, a problémás helyzetre pedig több külső, objektív személy is rá tudjon látni.

Ahhoz, hogy a párterápia sikeres legyen, szükséges, hogy mindkét partner részt akarjon venni benne és akarjon dolgozni a kapcsolat javításáért. Való igaz, hogy sokkal könnyebb szakítani, mint megőrizni egy kapcsolatot, ami nagyon sok befektetett energiát igényel mindkét fél részéről.

A párterápiás ülések hossza 90 perc. A valódi terápia azonban az ülések közt eltelt időben zajlik, amikor a terápiás feladatokat a pár végrehajtja, átbeszéli és az új élményeket megpróbálja integrálni a mindennapi életébe. Az ülések kétheti rendszerességgel zajlanak és a teljes folyamat kb. 6-12 hónapig tart. Kb. 2-3 alkalom elteltével érzékelhetik a párok a terápia hatékonyságát, mivel kapcsolatuk működőképesebb lesz, mint azelőtt.

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.