Egyéni pszichológiai tanácsadás

Pszichológiai tanácsadás Budapest II. kerületében, kellemes budai környezetben

Milyen helyzetekben segít az egyéni pszichológiai tanácsadás?

Ma már a tudatosság elengedhetetlen feltétele az érett, hatékony személyiség működésének. Az Önmagunkról megszerzett felismerések a lelki működéseinket, a mentális állapotainkat és funkcióinkat illetően, illetve a viselkedésünk területén lehetőséget adnak arra, hogy az aktuális élethelyzetben a legoptimálisabb működést válasszuk, és ne csak megtörténjenek velünk a dolgok.

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie az életében ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával, szívesen helyre tenne egy-két dolgot, ami zavarja, mert rendszeresen szembe találkozik ugyanazzal a problémával.

De úgy is gondolhatja, hogy egy régebbi érzelmi elakadás összefüggésben lehet aktuális egyéni teljesítményével, társas működésével, önmagáról vallott hitével és ezen változtatni szeretne.

A pszichológiai tanácsadás olyan strukturált segítő beszélgetések és egyéb módszerek összessége, amelyek hatására Ön elkezdi más szempontok alapján is látni saját magát, rá lát működéseire, melyek csak Önre jellemzőek, sémáira, melyek automatikusan mozgatják mindennapi interakcióit. Ezek felismerésével és tudatosításával lehetősége van ezek korrigálására, melyek hatékonyabb működést eredményeznek, és nagyobb elégedettséget önmagával. A lelki komfortérzet stabilizálása, a tudatos eszköztár megszerzése és ennek fenntartása, illetve a diszkomfortos állapotok kezelése a lelki működés minőségének jelentős javulását eredményezik, bővíti a problémákkal való megküzdések eszköztárát, fejlesztik az érzelmi intelligenciát.

Azt gondolom mindannyian ezt szeretnénk, de vajon mennyit vagyunk ezért hajlandóak megtenni? Ön hajlandó ezért időt, energiát és pénzt áldozni? Önnek fontos mentális, és lelki egészsége? Szeretne fejlődni és többet megérteni Önmagáról, másokról, és a világról?

Ha ezekre Ön igent mond, akkor az egyéni pszichológiai tanácsadás az, ami érdekelheti Önt.

Milyen problémákkal fordulnak leggyakrabban tanácsadó szakpszichológushoz?

  • Párkapcsolati problémák: Nem értem, hogy miért fordul elő velem mindig ugyanaz a probléma? Miért nem tudom Őt elengedni? Miért választok mindig rosszul? Miért nem ad örömet már a társam? Miért csalt meg a párom? Miért távolodtunk el egymástól a gyerekek születése után?Munkahelyi problémák: Miért nem jövök ki jól a főnökömmel? Vezetőként miért nem tudok a kollégákkal hosszútávon jól együttműködni? Miért nem érdekel már a munkám? Miért nem találok munkát? Miért nem váltok munkahelyet? Miért stresszelek folyton a munkámon?
  • Családi problémák: Miért tud anyám/apám kikészíteni? Miért nyomaszt a családom? Ennyi idősen miért viselnek meg a családi konfliktusok? Miért nem tudunk kommunikálni egymással? Miért nem élvezem, hogy otthon vagyok GYES-en?
  • Önismereti problémák: Miért nem vagyok magabiztos? Miért nem változtatok? Miért tolom magam előtt a problémáimat? Miért nyomasztanak a döntéshelyzetek?

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.