Párkapcsolati tanácsadás

Párkapcsolati tanácsadás Budapest II. kerületében, kellemes budai környezetben

A boldogság mindenkinek jár – segítség a párkapcsolati gondokban

A lelki komfortérzet stabilizálása, a tudatos eszköztár megszerzése ennek fenntartására és a diszkomfortos állapotok kezelése a lelki működés minőségének jelentős javulását eredményezi, bővíti a problémákkal való megküzdések eszköztárát, fejleszti az érzelmi intelligenciát.

Előfordulhat, hogy csak a pár egyik tagja kívánja igénybe venni a segítséget, ilyenkor egyéni tanácsadás formájában lehetőség van rálátni az aktuális élethelyzetre és különböző megoldási lehetőségeket megtervezni.

A krízistanácsadó segítségével már néhány alkalom után a pár jelenlévő tagja képes saját viselkedésének változtatásával kimozdítani a párkapcsolati bemerevedett helyzetet és új kedvező irányba befolyásolni azt.

Sokan úgy gondolják, hogy pontosan tudják miben kellene társuknak változnia ahhoz, hogy a párkapcsolatuk jobb legyen, de tapasztalatom szerint mindenki ellenáll az olyan változásoknak, amit egy másik személy elvár tőle, vagy ráerőltet. A változás dinamikája azonban másképpen is beindítható. Saját változásunkra a másik sem tud már ugyanazon minta szerint reagálni, mert értelmét veszti, ezért a saját változásunk hatására a másik fél is az eddigiektől eltérően fog reagálni ugyanarra a helyzetre. Ha változásokat akarunk elérni a kapcsolatban, akkor törekedjünk saját működésünk megváltoztatására, ami hatással lesz a másik fél működésére is!

A szakpszichológus segítségével ráláthatunk azokra a területekre, és helyzetekre ahol érdemes beindítani a saját változásainkat, ami számunkra előnyös változást indít be a másik félnél is.

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kiemelt szolgáltatások

Kríziskezelés

A válságok, krízisek sajnos életünk elkerülhetetlen velejárói, de egy profi szakember segítségével valódi megoldásokra találhatunk.

Pszichológiai Tanácsadás

Nem kell feltétlenül krízishelyzetnek bekövetkeznie ahhoz, hogy úgy érezze jó lenne foglalkoznia önmagával vagy meg nem oldott problémáival.

Sikerorientált Coaching

Személyre szabott tanácsadási módszer mentálisan egészséges emberek számára - célja, hogy kibillentse az embert egy holtpontról.

Párterápia

Egy párkapcsolat fejlődésében a különböző életszakasz-váltások gyakran kríziseket teremtenek. Ezen élethelyzetek megoldásában hatékony szerep jut a párterápiának.